Opleiding Docent Kostuum- en mantelvak 1 Praktijk

Voel jij je helemaal thuis in de modewereld, en wil je jouw passie voor mode ook overdragen aan anderen? Dan is de opleiding Docent Kostuum- en mantelvak iets voor jou! Je kunt deze opleiding volgen nadat je je diploma coupeuse hebt behaald. Je kunt beginnen met het praktische deel van de studie, dat voortbouwt op de coupeuse opleiding.

In de docentenopleiding wordt deze lesstof uitgebreid met het maken van patronen voor onder andere bruidskleding, avondkleding en draperieën. We besteden ook veel aandacht aan het maken van modellen op een pasmodel.

Wat deze opleiding extra leuk maakt: Je gaat 4 dagen stage lopen bij een andere modevakschool!

Modevakopleidingen Atelier Quality

Het examen voor de opleiding Docent Kostuum- en mantelvak bestaat uit:

Als docent Kostuum- en mantelvak ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van geavanceerde patroon- en ontwerptechnieken aan aspirant-coupeurs en coupeuses. Je leert cursisten hoe ze complexe patronen voor diverse kledingstukken kunnen maken, zoals bruidsjurken en avondkleding. Bovendien begeleid je hen bij het perfectioneren van hun modellen op pasmodellen en ondersteun je hun groei als modeprofessionals. Maar, voordat je zover bent doe je natuurlijk zelf examen.

De vakken waarin je examen doet voor deze opleiding zijn:

  • Tekenen en uitwerken van een patroon voor een japon, blouse, pantalon en jas of colbert op 1/3 schaal
  • Kniptechniek 1/3 schaalverdeling
  • Model vervaardigen voor pasfiguur
  • Deelopdracht uitvoeren

 

De vereiste lesboeken zijn:

  • Danckaerts: Dameskleding en lingerie
  • Danckaerts: Mantelboek

Atelier Quality en Danckaerts opleidingen

Als een gepassioneerde modeliefhebber die de liefde voor mode wil delen met anderen, zit je op de juiste plek bij Atelier Quality. Onze school is aangesloten bij de prestigieuze modevakschoolvereniging Danckaerts, wat betekent dat je verzekerd bent van hoogwaardige modevakopleidingen die erkend worden door professionals in de branche.

Informatie Opleiding Docent Kostuum- en mantelvak 1 Praktijk

Opleidingsduur

2 jaar, wekelijks 3 uur les.

Examenmogelijkheden

Danckaerts: 3 dagen. Mogelijkheid voor deelexamens.

Kosten

€ 84,- per 4 lessen. Dit is exclusief materialen, boeken en examengeld.

Aanmelden Docentenopleiding Kostuum- en mantelvak bij Atelier Quality

Wil je meer weten over de opleiding docent kostuumvak en mantelvak? Vraag dan snel informatie aan bij Atelier Quality in Barneveld (Gelderland)!

Proefles Opleiding Docent Kostuum- en mantelvak 1 Praktijk

Om een goed inzicht te krijgen in de lesstof die wordt gebruikt tijdens de opleiding Docent Kostuum- en mantelvak, mag je altijd een proefles aanvragen. Ben je enthousiast? Meld je dan aan voor het hele seizoen.