Naailes: leer de fijne kneepjes van de naaitechniek: leer diverse naaitechnieken bij Atelier Quality, modevakschool in Barneveld

Vind je het inzetten van ritssluitingen soms lastig? Of het naaien van knopen, het maken van rolzomen, of het vervaardigen van paspelzakken en gepaspoileerde knoopsgaten? Wil je deze vaardigheden graag onder de knie krijgen? Bij Modevakschool Atelier Quality in Barneveld leer je in slechts 5 dagdelen de essentiële kneepjes van het naaivak. Deze leerzame naailessen zullen je technische naaivaardigheden opleveren én je inspireren!

Inclusief handig naslagwerk!

Modevakopleidingen Atelier Quality

Wat je leert tijdens de naailessen

Onze naaicursus is flexibel en past zich aan jouw wensen aan. Dit zijn enkele technieken die we behandelen:

  • Knoopsgaten maken in verschillende soorten stoffen, zowel rekbare als geweven.
  • Het machinaal inzetten van ritsen, zoals broekritsen, blinde ritsen en ritsen in de zijnaad.
  • Het bevestigen van knopen, zowel machinaal als met de hand.
  • Zelf biaisband maken en piping toevoegen aan kledingstukken.
  • Het vervaardigen van hoeken en naden, zoals de Engelse naad, platte naad en Engelse hoek.
  • Verschillende zomen, zoals zomen in plooien, blinde zomen en rolzomen.
  • Steekzakken, opgezette zakken en gepaspoileerde zakken, al dan niet met een klep.

Knoopsgaten maken in rekbare stoffen

In onze naailessen besteden we speciale aandacht aan het maken van knoopsgaten in rekbare stoffen. Dit kan een uitdagende taak zijn, maar we leren je hoe je met behulp van een speciaal voetje een draadje netjes kunt laten meelopen in het te vormen knoopsgat. De meeste mensen maken knoopsgaten door een speciaal programma op hun naaimachine in te stellen. Tijdens onze naailessen leren we je handige alternatieve technieken om knoopsgaten te maken.

Knoopsgaten in leer

Bij onze modevakschool in Barneveld kun je ook professionele knoopsgaten leren maken in materialen zoals leer, waarbij je geen naaimachine gebruikt. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van gepaspoileerde knoopsgaten in kledingstukken zoals jassen en mantelpakjes. We laten je zien hoe je dit doet zonder lijm, maar met behulp van smalle strookjes stof om een fijne afwerking te creëren.

Piping maken van biaisband

Tijdens deze cursus besteden we ook aandacht aan het maken van piping met behulp van biaisband. Piping is een decoratieve sierrand die je langs verschillende delen van een kledingstuk kunt naaien, zoals langs een voorpand middenvoor, kraag of manchet. We leren je hoe je biaisband op de juiste manier vouwt en langs een draad laat lopen om deze prachtige afwerking te creëren.

Informatie Kneepjescursus

Cursusduur

5 lesdagen van 3 uur per les.

Kosten

U betaalt slechts € 130,- voor de gehele cursus inclusief materialen.

Aanmelden naailessen Barneveld, Atelier Quality

Schrijf je vandaag nog in voor onze naailessen ‘Kneepjescursus’ bij Modevakschool Atelier Quality in Barneveld en vergroot je naaivaardigheden op een leuke en inspirerende manier.

Proefles aanvragen

Voordat je beslist om deel te nemen aan de cursus, kun je eerst een proefles volgen. Deze proefles geeft je een beter begrip van de inhoud en de lesmethode. Daarna kun je je inschrijven voor het hele seizoen.