Leer de kunst van het paspop maken met onze 3-daagse cursus

Ben je geïnteresseerd in de mode en zou je graag willen leren hoe je een paspop of pasbuste op ware grootte kunt maken volgens jouw eigen maten? Dan is onze 3-daagse cursus Paspop Maken bij modevakschool Atelier Quality precies wat je zoekt. In deze cursus leer je alle stappen om een paspop of pasbuste te maken die nauwkeurig overeenkomt met jouw lichaamsmaten.

Test de val van stoffen op een kleinere paspop

Het vervaardigen van een paspop op halve schaal biedt tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je het kunt gebruiken om de stofval van kledingstukken te testen. Stel je voor dat je een klokrok wilt maken en je wilt zeker weten dat de plooien op de juiste manier vallen; met deze paspop kun je dit in het klein testen voordat je aan het echte werk begint. Daarnaast is de kostuumpop een uitstekende tool om te controleren of een kledingstuk correct op de draad is geknipt, wat je helpt om efficiënter met stof om te gaan en kosten te besparen.

Modevakopleidingen Atelier Quality

Mouleren van kleding op maat

Een paspop op ware grootte, die is afgestemd op jouw exacte maten, kan ontzettend helpen bij het ontwerpen en maken van kleding op maat. Het stelt je in staat om kleding te mouleren, een techniek waarbij je stukken stof en spelden gebruikt om de vorm van een kledingstuk te creëren zonder dat je eerst een papieren patroon hoeft te maken. Dit is met name handig als je een unieke lichaamsvorm hebt die niet overeenkomt met standaardpatronen. Als je interesse hebt in het leren van mouleren, overweeg dan de cursus Mouleren bij Atelier Quality.

Paspop op maat laten maken

Heb je geen tijd of zin om zelf een paspop te maken? Geeft niets! Atelier Quality biedt een speciale service waarbij we een paspop op maat voor jou kunnen maken. Deze service omvat een meetafspraak waarbij je maten worden opgenomen en ongeveer 4 uur voorbereidend werk voor het maken van de paspop. Indien nodig volgt er een tweede afspraak. Na ongeveer 4 weken is je paspop klaar. De investering is € 350,00.

Informatie Cursus Paspop Maken

Cursusduur

Paspop 1/2 schaal: 1 volle dag.
Paspop ware grootte: 3 volle dagen.

Cursusdagen

Op vrijdag, zaterdag en reguliere dagdelen doordeweeks van 9.00 – 17.00 uur.

Kosten

Paspop 1/2 schaal: € 140,- inclusief materialen, eenvoudige lunch, koffie of thee.
Paspop ware grootte: € 300,- inclusief materialen, eenvoudige lunch, koffie of thee.

Schrijf je in voor de cursus paspop maken

Of je nu droomt van een carrière als costumière of coupeuse, of simpelweg je hobby wilt uitbreiden, onze cursus Paspop Maken is de perfecte start. Schrijf je vandaag nog in en begin aan een creatief avontuur waar je blij van wordt!

Proefles aanvragen

Voordat je beslist om deel te nemen aan de cursus, kun je eerst een proefles volgen. Deze proefles geeft je een beter begrip van de inhoud en de lesmethode. Daarna kun je je inschrijven voor het hele seizoen.