Cursus modetekenen: Verras jezelf met jouw eigen modeontwerpen!

De cursus modetekenen is er voor diegenen die een passie hebben voor mode en graag hun eigen unieke kleding willen ontwerpen en ver weg willen blijven van de alledaagse trends. Als jij niet altijd wilt dragen wat de massa voorschrijft en jouw persoonlijke stijl wilt uitdrukken, dan is deze opleiding mode ontwerpen echt iets voor jou. Bij Atelier Quality in Barneveld, dé modevakschool, leer je in korte tijd de kunst van modetekenen en ontwerpen en verras je jezelf en je omgeving met creatieve ontwerpen.

Modevakopleidingen Atelier Quality

Les 1 en 2: Het menselijk lichaam in beeld

De cursus modeontwerpen begint met het leggen van een stevige basis. In de eerste twee lessen ligt de focus op het tekenen van het menselijk lichaam. Hier leer je alles over verhoudingen en de diverse anatomische houdingen. Denk aan bewegingen en posities, zoals staan met één been of arm naar voren. Deze lessen leren je hoe je deze elementen in je tekeningen kunt integreren, zodat je modellen niet plat lijken maar natuurlijk en dynamisch ogen. Ook besteden we aandacht aan het tekenen van zowel de voorkant als de zijkant van de modeschets, evenals de juiste verhoudingen van handen, voeten en het gezicht.

Les 3 en 4: Levensechte kledingontwerpen

Nu we het menselijk lichaam onder de knie hebben gaan we over naar het ontwerpen van kleding. Hier leer je jouw tekeningen tot leven te brengen door de kleding realistisch om het lichaam te laten vallen, met aandacht voor details zoals schaduwen en plooien in rokken. We besteden speciale aandacht aan het aanbrengen van textuur, zodat in één oogopslag duidelijk is van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt. Of het nu gaat om linnen, wol, of satijn, je leert welke tekenmaterialen het beste de textuur van het kledingstuk weergeven. Ten slotte komen tassen en schoenen aan bod, om je ontwerpen compleet te maken.

Informatie Cursus Modetekenen

Cursusduur

4 lessen van 5 uur tijdens reguliere dagdelen of in overleg op vrijdag of zaterdag.

Kosten

U betaalt slechts € 225,- voor de gehele cursus inclusief materialen, koffie of thee en eenvoudige lunch.

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus modetekenen

Ben je klaar om je creatieve passie voor mode te verkennen en je eigen unieke ontwerpen te creëren? Aarzel dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus modetekenen bij Atelier Quality.

Proefles aanvragen

Voordat je beslist om deel te nemen aan de cursus, kun je eerst een proefles volgen. Deze proefles geeft je een beter begrip van de inhoud en de lesmethode. Daarna kun je je inschrijven voor het hele seizoen.