Opleiding Coupeuse niveau 1 (praktijk)

Bij Atelier Quality bieden we de uitdagende Danckaerts Coupeuse Opleiding niveau 1 (praktijk) aan als vervolg op de Costumière opleiding. Deze praktijkgerichte opleiding stelt je in staat om complexe bovenkledingpatronen voor dames op professioneel niveau te vervaardigen. Tijdens deze cursus ga je dieper in op de kunst van het patroontekenen en maak je kennis met geavanceerde technieken voor het creëren van dameskleding, waaronder het construeren van raglanmouwen en aangeknipte mouwen.

Daarnaast doe je kennis op over het ontwerpen en maken van jassen en colberts, waarbij je leert over cruciale elementen zoals tussenvoering, gepassepoileerde knoopsgaten en paspelzakken, evenals het ambacht van het pikeren van revers en kragen. Bovendien maak je de overgang van tekenen naar werken met de pasdame, een essentiële stap in je professionele ontwikkeling als coupeuse.

Modevakopleidingen Atelier Quality

Examenvakken bij de Danckaerts praktijkopleiding Coupeuse niveau 1

Deze praktijkgerichte Danckaerts opleiding tot Coupeuse niveau 1 omvat diverse vakken:

  1. Patroontekenen: Je leert patronen tekenen voor diverse kledingstukken, waaronder japonnen, blouses, rokken, pantalons, jassen en colberts, zowel op schaal als op ware grootte.
  2. Het maken van een patroon en het uitwerken van een colbert op een paspop: Deze cursus stelt je in staat om complexe kledingstukken te ontwerpen en te vervaardigen.
  3. Praktisch kostuumvak: Je krijgt praktijkervaring in het creëren van kostuums op halve schaal of ware grootte.
  4. Theorie van het kostuumvak, mondeling: Je verwerft theoretische kennis van het kostuumvak, die je mondeling moet kunnen overdragen.

 

Benodigde lesboeken van Danckaerts

  • Dameskleding en lingerie
  • Mantelboek

Wij zijn aangesloten bij Danckaerts, de modevakschoolvereniging

De Opleiding Coupeuse niveau 1 van Danckaerts is van onschatbare waarde voor iedereen die zijn of haar passie voor mode en naaien wil omzetten in een professionele carrière of een creatieve hobby. Deze opleidingen, gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise, geven je kennis over patroontekenen en kledingconstructie. Ze leggen de basis voor het maken van hoogwaardige kledingstukken en bieden de vaardigheden om complexe patronen te begrijpen en te creëren. Met de erkenning van Danckaerts Modevakschoolvereniging komt het behalen van een diploma ook met aanzien, waardoor afgestudeerden zich onderscheiden in de mode-industrie.

Informatie Coupeuse opleiding niveau 1 Praktijk

Opleidingsduur

2 jaar, wekelijks 3 uur les.

Examenmogelijkheden

Danckaerts: 3 dagen. In de winter kunt u eventueel deelexamens afleggen.

Kosten

€ 80,- per 4 lessen. Dit is exclusief materialen, boeken en examengeld.

Aanmelden Danckaerts Coupeuse opleiding niveau 1 Praktijk

Ben je op zoek naar een deskundige modevakschool in Gelderland waar je in kleine groepen werkt? Meld je dan nu aan voor de coupeuse opleiding niveau 1 praktijk. Wij staan voor je klaar om je te helpen jouw modetalent naar een hoger niveau te tillen!

Proefles Coupeuse opleiding aanvragen

Voor de praktijkopleiding coupeuse niveau 1 kun je een proefles aanvragen. Hiermee krijg je een goed beeld van de lesstof voordat je je inschrijft voor het hele seizoen.