Leer mouleren bij Atelier Quality, modevakschool Barneveld

De cursus mouleren bij Modevakschool Atelier Quality in Barneveld is een waardevolle toevoeging aan je modevaardigheden. Van holbewoners tot de oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren, mensen hebben al sinds de oudheid stukken stof om hun lichaam gewikkeld. Onze moderne mode is voortgekomen uit de eeuwenoude praktijk van ‘mouleren’. Hoewel confectie en patroontekenen deze methode tegen de 20e eeuw vervingen, is mouleren tegenwoordig weer erg populair als ontwerptechniek.

Cursus Mouleren Atelier Quality Barneveld

Voor wie is deze cursus mouleren?

De cursus mouleren is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de modewereld. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursus. Het is niet nodig om ervaring te hebben met patroontekenen, maar een goed driedimensionaal inzicht is wel handig.

Wat is mouleren?

Mouleren betekent letterlijk ‘vormen’. Met deze techniek vorm je stukken stof om het lichaam of een paspop zonder gebruik te maken van patronen. Mouleren houdt in feite in dat je in omgekeerde volgorde werkt in vergelijking met het gebruik van patronen. Je begint met het plaatsen van stofstukken links, rechts en achter op het pasmodel. Vervolgens gebruik je spelden om de juiste vormen te creëren en teken je deze nauwkeurig op de stof samen met de coupe. Het gemouleerde resultaat wordt het eigenlijke patroon. Nadat je dit van het lichaam of de paspop hebt verwijderd, knip je het uit en leg je het op de stof van het kledingstuk dat je wilt maken.

Inhoud van de moulage cursus

Onze cursus mouleren bestaat uit twee delen. In het eerste deel leer je de basisprincipes van het mouleren van kleding. Dit omvat het vormen van basispatronen voor kledingstukken direct op het lichaam of op een paspop en het knippen ervan. In het tweede deel leer je hoe je moulagepatronen kunt aanpassen om variaties te maken. Je zult verschillende kledingstukken mouleren, zoals bovenstukken, kragen, rokken, bustiers en mouwen. Voor het mouleren van mouwen leer je hoe je een mouleerarm maakt die je aan een paspop kunt bevestigen. Tot slot besteden we aandacht aan de afwerking van kleding.

Voordelen van de mouleertechniek

Mouleren van kleding heeft tal van voordelen en het is dan ook geen verrassing dat moderne ontwerpers massaal zijn overgestapt op deze techniek. Enkele redenen waarom mouleren zo populair is:

  • Het is een geweldige ontwerptechniek.
  • Ideaal voor mensen met een afwijkend figuur.
  • Een vormtechniek zonder patronen.
  • Kan leiden tot verrassende effecten.
  • Je hebt geen kennis van patroontekenen nodig.
  • Het zorgt voor een perfecte pasvorm.

 

Informatie Cursus Mouleren

Cursusduur

4 dagen of 8 lessen van elk 3 uur.

Cursusdagen

Op vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en tijdens reguliere dagdelen.

Kosten

€ 330,- inclusief materiaal, koffie of thee en lunch. Eigen paspop meenemen.

Aanmelden cursus mouleren bij Modevakschool Atelier Quality

Wil je ook leren hoe je perfect passende kleding kunt maken zonder kennis van patroontekenen? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Mouleren bij Atelier Quality en ontwikkel je vaardigheden tijdens deze inspirerende techniek.

Proefles aanvragen

Voordat je beslist om deel te nemen aan de cursus, kun je eerst een proefles volgen. Deze proefles geeft je een beter begrip van de inhoud en de lesmethode. Daarna kun je je inschrijven voor het hele seizoen.