Moulage cursus bij de vertrouwde modevakschool

  1. Home
  2.  » Mouleren

Een moulageopleiding bij Modevakschool Atelier Quality in Barneveld kan u goed van pas komen. Uit het vroegere mouleren is onze hedendaagse mode ontstaan. Holbewoners drapeerden in vroeger tijden al een dierenvel rond hun lichaam evenals de Romeinen, Grieken en Egyptenaren dit met lappen stof deden. Tot de 20ste eeuw pasten volkeren over de hele wereld deze vormtechniek toe. Uiteindelijk verdreef de komst van de confectie deze methode grotendeels en ging men werken met patronen. Tegenwoordig is de mouleertechniek weer populair als ontwerpmethode.

Voor wie

Onze moulageopleiding van onze is geschikt voor beginners en gevorderden in het modevak. U hoeft geen speciale vooropleiding te hebben om aan deze cursus deel te nemen. U hoeft geen kennis te hebben van patroontekenen, maar wel een goed 3D-inzicht.

Wat is mouleren?

Moulage is de letterlijke vertaling van vormen. U vormt als het ware stukken stof om het lichaam of de paspop zonder hierbij patronen te gebruiken. Door te mouleren, leert u in feite werken in een omgekeerde volgorde als waarin u werkt met patronen. U begint met het leggen van stukken stof links, rechts en achter op het pasmodel. Daarna kneedt u met behulp van spelden de juiste vormen en tekent u die samen met de coupe, nauwkeurig op de stof af. Het gemouleerde resultaat wordt het eigenlijke patroon. Nadat u dit van het lichaam of de kostuumpop hebt verwijderd, knipt u dit en legt het op de stof waarvan u het kledingstuk wilt maken.

Voordelen mouleertechniek

Moulage van kleding heeft veel voordelen. Niet voor niets zijn moderne couturiers massaal overgestapt op mouleren. De redenen hiervoor zijn onder andere:

  • Als ontwerpmethode
  • Ideaal voor mensen met een afwijkend figuur
  • Vormmethode zonder patronen
  • Kan leiden tot verrassende effecten
  • Kennis van patroontekenen onnodig
  • Perfecte pasvorm
moulage cursus bij Modevakschool Atelier Quality

Moulage cursus inhoud

De cursus mouleren van ons atelier bestaat uit 2 delen. In het 1ste deel leren we u de basistechnieken van moulage van kleding. Deze bestaan uit het vormen van de basispatronen voor een kledingstuk rechtstreeks op het lichaam of paspop en knippen daarvan. In het 2de deel leert u moulagepatronen aanpassen, zodat u daarop variaties kunt maken. U leert in de opleiding diverse kledingonderdelen mouleren zoals bovenstukken, kragen, rokken, bustier en mouwen. Voor moulage van mouwen laten we u een moulage-arm maken die u aan de kostuumpop kunt bevestigen. Tot slot besteden we aandacht aan de afwerking van kleding.

Cursusinformatie modevakschool Atelier Quality

Cursusduur:4 dagen of 8 lessen van elk 3 uur
Cursusdagen:Op vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en tijdens reguliere dagdelen
Kosten:€ 315,- inclusief materiaal, koffie of thee en lunch. Eigen paspop meenemen.

Wilt u ook perfect passende kleding leren maken zonder kennis van patroontekenen? Schrijf u vandaag nog in voor het moulageonderwijs van onze opleidingsschool.

 

Atelier Quality… de naam zegt het al

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning