Modetekenen, ook jij kunt het leren

Het ontwerpen van kleding is een leuke bezigheid, waarmee jij je creativiteit tot uitdrukking kunt brengen. De kunst van het modetekenen heeft een belangrijk voordeel. Je kunt hiermee namelijk je ideeën op papier te zetten. In deze blog kun je lezen hoe je het tekenen van mode kunt leren.

Prikkels en indrukken

In de dagelijkse praktijk word je continu geprikkeld. Bijvoorbeeld door een straatbeeld, kleuren in de natuur of door iets wat je voorbij ziet komen op je mobiel of televisie. Ook het lezen van een boek uit een bepaald tijdperk of verandering van omgeving kan je creativiteit in gang zetten. Als je kleding wilt gaan maken, ben je in je hoofd vaak met veel ingevingen tegelijk bezig. Eigenlijk staat je brein nooit stil. Je vergeet hierdoor soms mooie invallen als je ze niet gelijk vastlegt op papier.

Potlood en schetsblok bij de hand

Wil je ideeën opdoen in beelden vorm en kleur in of buitenshuis, dan raad ik je aan om altijd een klein schetsboek en een potlood mee te nemen om je vondsten direct te schetsen. Daarna kun je die korte, eerste ontwerpen omzetten in een modetekening. Om zo’n tekening te maken, heb je enkel papier, potloden en kleurpotloden nodig. Natuurlijk kun je ook andere technieken toepassen om mooie afbeeldingen te maken. Denk hierbij aan aquarelverf, pastelkrijt of stiften. Het is ontzettend leuk om te doen en iedereen kan modetekenen leren.

Kennisoverdracht voor treffend modetekenen

Zelf ben ik een autodidact en daar ben ik trots op. Het modetekenen heb ik mezelf destijds aangeleerd en ik beleef er dagelijks veel plezier aan. Nog veel leuker is het om mijn kennis over te brengen op anderen. Voor hobbymatig gebruik of beroepsmatig. Via een zelfontwikkelde methode leer ik cursisten ook om hun eigen figuur zo treffend mogelijk te tekenen.

Inhoud van de cursus

In vier leerzame lessen kan ik je leren om het menselijk lichaam te tekenen en te voorzien van kleding. We starten met het tekenen van een en profieltekening en van een voorkant en achterkant. Uitgaande van het rechte lichaam, leer je ook diverse houdingen tekenen van een bewegend lichaam. Dit zijn belangrijke vaardigheden om onder de knie te krijgen. Aangezien we er allemaal anders uitzien en je graag wilt weten of bepaalde modellen staan bij jouw figuur, leer ik je ook om je eigen figuur op papier te zetten.

Auteur: Henny Boels

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning