Modetekenen en ontwerpen opleiding modevakschool Barneveld

  1. Home
  2.  » Modetekenen

De modetekenen opleiding is voor mensen die graag zelf kleding ontwerpen die losstaat van het algemene straatbeeld. Wilt u niet altijd dragen wat de trend voorschrijft? In dat geval is de  opleiding voor tekenen van mode echt iets voor u. U leert vanuit uw eigen belevingswereld unieke mode ontwerpen. Mode die zich onderscheidt van de gangbare confectie. Onze modevakschool maakt van u in korte tijd een echte modemaker.

Inhoud modetekenen studie mode ontwerpen les 1 en 2

Modevakschool Atelier Quality in Barneveld maakt in 4 lessen uw modedromen waar met een geweldige cursus mode ontwerpen. In les 1 en 2 leert u een lichaam tekenen aan de hand van een speciaal schema. Om te beginnen, besteden we aandacht aan het tekenen van het menselijk lichaam. Hierin komen vooral de verhoudingen en de diverse anatomische houdingen van een mens aan de orde.

Anatomische houding

Denkt u bij de anatomische houding ook aan de manier van bewegen en staan, bijvoorbeeld met 1 been of arm naar voren. Hoe breng je dat over in een tekening zonder dat de tekening ‘plat’ wordt en de figuur recht blijft staan zonder te kantelen. Naast een vooraanzicht van de modeschets leert u een zijaanzicht tekenen en geven we aandacht aan de verhoudingen van handen, voeten en het gezicht. In de volgende lessen komt de kleding aan de orde.

Modevakschool Atelier Quality Barneveld
ontwerpen van mode

Inhoud les 3 en 4 van onze modevakschool

De studie tekenen van mode gaat over kleding. In les 3 en 4 gaan we uw tekeningen verlevendigen en leert u al uw getekende poppen aankleden, waarbij de kleding daadwerkelijk rond een lichaam valt en niet plat erop. Het is ook de les waarin u schaduwen leert aanbrengen en plooien in rokken. Daarna brengen we de textuur aan. Dit is een belangrijk onderdeel, want het moet in 1 oogopslag duidelijk zijn van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt, bijvoorbeeld van linnen, wol of satijn. U leert welke tekenmaterialen de textuur van het kledingstuk het beste weergeven. Tot slot besteden we aandacht aan tassen en schoenen.

Duur van de cursus:4 lessen van 5 uur tijdens reguliere dagdelen of in overleg op vrijdag of zaterdag
Kosten:U betaalt slechts € 225.- voor de gehele cursus inclusief materialen, koffie of thee en eenvoudige lunch

Ontdek ook onze opleidingsschool voor creatieve cursussen die het beste in u naar boven haalt. Overtuig u en schrijf u vandaag nog in voor de cursus modetekenen.

 

Atelier Quality… de naam zegt het al

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning