Cursus paspop zelf maken, modevakschool voor beroep of hobby

  1. Home
  2.  » Cursus paspop maken

Met de cursus paspoppen vervaardigen van Modevakschool Atelier Quality in Barneveld komt u altijd beslagen ten ijs. Werken met een paspop of pasbuste is onontbeerlijk als u een opleiding voor costumière of coupeuse volgt. Het is een handig hulpmiddel als u hobbymatig of beroepsmatig kleding maakt. U kunt bijvoorbeeld kijken hoe een bepaalde stof valt, versieringen op een kledingstuk aanbrengen en bepalen of de kleding overeenkomt met uw ontwerp. Een paspop is ook ideaal voor mouleren van kledingstukken. Bovendien is een paspop een professioneel ‘meubelstuk’ in uw huiskamer of atelier.

Inhoud cursus paspop maken op ½ schaal

Met de cursus paspoppen leert u op een vakkundige manier uw eigen paspop vervaardigen. Voortaan kunt u uw eigen ontwerpen checken, patronen aanpassen en de stofvalling testen. Als u een van de Danckaerts opleidingen bij onze modevakschool volgt, kunt u uw huiswerkopdrachten en ontwerpen die u op ½ schaal maakt, thuis toetsen. In de 1-daagse opleiding werkt u met een paspop op ½ grootte. In de 3-daagse cursus leren we u een paspop of pasbuste maken op hele schaal op uw eigen maten.

Stofvalling testen op kleine paspop

Een paspop vervaardigen op ½ schaal biedt veel mogelijkheden voor de toekomst. Zo is het een handig attribuut om te zien of de valling van een kledingstuk klopt. Wilt u bijvoorbeeld een klokrok maken en wilt u eerst weten hoe de klok goed kan vallen dan kunt u dit in het klein testen op deze paspop. De kostuumpop is niet enkel handig voor het testen van een mooie valling, maar ook een goede leidraad om te onderzoeken of een kledingonderdeel exact recht van draad is geknipt. Wanneer een patroon schuin van draad ligt, verbruikt dit veel meer stof. Als u dit van tevoren kunt uitproberen, kan dit u een belangrijke kostenbesparing opleveren.

Mouleren van kleding op eigen maten

Atelier Quality denkt graag met u mee. Een paspop op ware grootte en volgens uw eigen maten kan u goede diensten bewijzen. Zo kunt u dit kleermakersattribuut prima gebruiken om te mouleren. Mouleren is een techniek waarmee u met stukken stof en spelden een kledingvorm kunt maken in plaats van eerst een papieren patroon. Dit kan heel handig zijn als u een afwijkend figuur heeft. Mouleren is helaas geen onderdeel van onze modeopleidingen. Wilt u graag leren mouleren, schrijf u dan nu in voor onze moulagecursus.

cursus paspop zelf maken
Modevakschool Atelier Quality in Barneveld

Informatie over de lessen

Cursusduur paspop ½ schaal:1 volle dag
Cursusduur paspop ware grootte:3 volle dagen
Cursusdagen beide cursussen:Op vrijdag, zaterdag en reguliere dagdelen doordeweeks
Tijdsduur:9.00 – 17.00 uur
Cursusgeld paspop ½ schaal:€ 140,- inclusief materialen, eenvoudige lunch, koffie of thee
Cursusgeld paspop ware grootte:€ 300,- inclusief materialen, eenvoudige lunch, koffie of thee

Wilt u uw beroep van costumière of coupeuse volledig leren beheersen of uw hobby uitbreiden? Schrijf u vandaag nog in voor de paspopcursus.

 

Atelier Quality… de naam zegt het al

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning