Cursus naaitechnieken? Onze modevakschool maakt u wijzer

  1. Home
  2.  » Naaitechnieken

Deze cursus voor het leren van de echte vakkneepjes maakt van u een echte professional. Vindt u het ook zo lastig om in uw zelfgemaakte kleding paspelzakken, gepaspoileerde knoopsgaten of een Engelse naad te stikken? Omzeilt u ook het liefst karweitjes als een ritssluiting inzetten, knopen aanzetten of rolzomen maken? Waarom nog langer moeilijk doen? Bij Modevakschool Atelier Quality leert u in 5 dagdelen al deze technieken, zodat u ze voortaan probleemloos kunt toepassen. Een leerzame en waardevolle cursus waar u de rest van uw leven veel plezier aan beleeft. Aan het einde van de cursus beschikt u over een handig naslagwerk van de lesstof en de werkstukken.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit een aantal optionele onderdelen. Aan de hand van de wensen van de cursist verdiepen we ons in een aantal technieken uit onderstaande lijst:

  • Knoopsgaten maken gewoon en gepaspoileerd in rekbare en geweven stoffen
  • Machinaal ritsen inzetten waaronder broekrits, blinde rits en rits in zijnaad
  • Knopen aanzetten machinaal en met de hand
  • Zelf piping maken van biaisband
  • Hoeken en naden zoals Engelse naad, platte naad en Engelse hoek
  • Zomen waaronder zoom in plooien, blinde zoom en rolzoom
  • Steekzakken, opgezette zakken, gepaspoileerde zakken met of zonder klep

Knoopsgaten maken in rekbare stoffen

Atelier Quality in Barneveld geeft u exclusieve aandacht. In deze cursus vakkneepjes in het naaivak kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het leren maken van knoopsgaten in rekbare stoffen. Normaliter is dit een lastige klus. Wij leren u hoe u door middel van een speciaal voetje een draadje netjes kunt laten meelopen in het te vormen knoopsgat. De meeste mensen maken een knoopsgat door het instellen van een speciaal programma op hun naaimachine. Dit is een van de vele tips tijdens de vakkneepjescursus.

Knoopsgaten in leer

Bij ons mode opleidingscentrum in Barneveld kunt u ook professionele knoopsgaten leren maken in bijvoorbeeld leer. Hiervoor gebruikt u geen naaimachine. Het grootste deel van het knoopsgat plakt u met lijm. Voor het maken van een gepaspoileerd knoopsgat van stof, gebruikt u geen lijm, maar 1 of 2 smalle strookjes stof om boven en onder een smalle rand te maken van ongeveer 0.5 millimeter breed. Deze verfijnde manier van knoopsgaten maken, kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld jassen en mantelpakjes.

Modevakschool Atelier Quality in Barneveld
cursus naaitechnieken leren

Piping maken van biaisband

In deze cursus besteden wij ook aandacht aan piping maken van biaisband. Piping is een sierrand die u langs een gedeelte van een kledingstuk kunt naaien. Bijvoorbeeld langs een voorpand middenvoor, kraag, of manchet. U gebruikt hiervoor een speciaal pipingvoetje, een katoenen draadje en biaisband uit de winkel. U vouwt het biaisband om het draadje en laat dit door het pipingvoetje lopen. Wilt u biaisband van dezelfde stof als het kledingstuk? Knip dit gewoon zelf. Zorg wel dat dit altijd schuin van draad is.

Cursusduur:5 lesdagen 2 – 3 uur per les
Tijdstip:Tijdens reguliere dagdelen. Niet op zaterdag
Kosten:U betaalt slechts € 130,- voor de volledige cursus inclusief materialen, koffie of thee

Altijd al de fijne kneepjes van het naaivak willen weten? Schrijf u dan snel in voor de leerzaamste cursus van Gelderland.

 

Atelier Quality… de naam zegt het al

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning