Schilderles en tekenen kinderen en jongeren modevakschool Barneveld

  1. Home
  2.  » Schildercursus / tekencursus kinderen modevakschool Barneveld

Schilderles en tekenles is er al voor kinderen vanaf 6 jaar. Hebt u een kind dat dol is op tekenen en schilderen? Ontpopt het zich nu al als een kleine kunstenaar? In dat geval is het volgen van een schildercursus / tekencursus voor kinderen verstandig om dit talent zich goed te laten ontwikkelen. Atelier Quality in Barneveld helpt uw kind daar graag bij. Al ruim 25 jaar brengen wij jongeren en kinderen de basisbeginselen bij van de tekenkunst en schilderkunst. In de lessen leren zij verschillende materialen en technieken kennen. Deze vormen de basis voor een optimale ontwikkeling van hun creatieve talent. Door het volgen van deze creatieve cursus ontdekt uw kind spelenderwijs een nieuwe creatieve wereld.

Materialen cursus schilderen en tekenen

Bij de tekenlessen kan uw kind eerst de materialen voor de lessen van ons gebruiken. Zodra bekend is met welke gereedschappen de jonge kunstenaar het liefste werkt, kunt u de materialen zelf meenemen. We geven u hierover graag advies.

Themalessen kinderen en jongeren

Soms geven we in deze cursus een of meerdere themalessen. Hierbij krijgen de cursisten een klein doek en verf in de 3 primaire kleuren rood, geel en blauw. Met behulp van een paletmes leren ze hoe een schilderij te maken met deze 3 kleuren. Een ander geliefd thema bij jonge cursisten is muziekschilderen. Hiervoor zetten we speciale muziek op en ga je schilderen wat je voelt. Deze methode geeft vaak heel bijzondere resultaten. Weer heel andere schilderijen ontstaan uit stippen schilderen, ofwel pointillisme. Naast de verschillende thema’s besteden we af en toe aandacht aan de schilderstijl van bepaalde, beroemde kunstenaars.

Thema: pointillisme

Een ander populair thema in de cursus schilderen en tekenen voor kinderen is het stippen schilderen. Hierbij werk je met 2 kleuren bijvoorbeeld geel en blauw. Als je die mengt, ontstaat de kleur groen. Wil je bijvoorbeeld een boom maken uit stippen dan kun je met deze kleuren onder andere prachtige schaduwpartijen maken. Dit laat je ontstaan door de lichte kant uit gele stippen op te bouwen en de donkere kant van de boom uit blauwe stippen. Door deze kleuren vanaf het midden door elkaar te gebruiken, krijg je de gewenste schaduw.

schilderles tekenles voor kinderen
Modevakschool Atelier Quality in Barneveld

Geef uw kind een proefles

Om erachter te komen of uw kind inderdaad die Picasso in de dop is en u uw geld goed besteedt, mag u altijd een proefles aanvragen. Daarna is er nog de mogelijkheid om 10 vervolglessen te nemen om uw kind vervolgens voor de volledige cursus aan te melden.

Tarieven tekenen en schilderen kinderen en jongeren

Wekelijkse cursusduur lessen:Wekelijks 2 uur in groepjes van maximaal 6 personen
Kosten voor beginnerscursus:10 lessen slechts € 125,- exclusief materiaal
Kosten voor vervolgcursus:4 lessen slechts € 50,- exclusief materiaal per 4 lessen

Uw kind verrassen met een creatieve cursus voor kinderen bij de leukste school van Gelderland? Meld u vandaag nog aan.

 

Atelier Quality… de naam zegt het al

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning