Een aquarel cadeau berenbeurs Ladbergen

Een aquarel als cadeau op de berenbeurs in Ladbergen heeft wat uitleg nodig. Voordat ik in 1992 Atelier Quality startte, was een van mijn hobby’s het maken van teddyberen. Deze bezigheid liep al snel uit de hand en werd uiteindelijk een deel van mijn werk. Daardoor belandde ik ook op berenbeurzen.

Berenbeurs Ladbergen

Op een van die beurzen ontmoette ik Rüdiger Lubben. Hij organiseert samen met zijn assistente Claudia elk voorjaar een berenbeurs in het Duitse Ladbergen. Dit is een mooie, gezellige beurs waaraan het hele dorp meedoet. Dit jaar was het de 25e en tevens laatste keer dat de beurs plaatsvond. Misschien een mooie gelegenheid voor een cadeau.

Een afscheidscadeau

Toen ons werd gevraagd om over een afscheidscadeau na te denken, begon het te borrelen. Zo ontstond bij mij het idee om een mooie tekening te maken. Allereerst ideeën verzamelen wat er zoal op kon staan. Daarna schetsen op tekenpapier, verder uitdiepen en tenslotte uitwerken met kleurpotloden. Door tijdgebrek stelde ik mijn idee bij en besloot uiteindelijk om het geschenk te gaan aquarelleren.

Vacuüm plakken

Aquarelleren gaat echter niet op tekenpapier. Daarom heb ik bij een lijstenmaker het papier laten verlijmen op speciaal karton. Dit proces heet vacuüm plakken.

Wat het schilderij toont

Als achtergrond is Hotel zur Post te zien waar Atelier Quality altijd haar vaste standplaats tafel 1 had. Uiteraard is de Kiepenkerl (marskramer) ook duidelijk te zien. Hij voorzag ons jarenlang van heerlijke schnaps. In het midden staan organisator Rüdiger en zijn vrouw Erika. Tot slot is in het beurslogo is als detail Claudia te zien. Het cadeau bood ik aan tijdens de gala-avond in het dorp. Het oogstte veel bewondering. Lijkt het jou nou ook leuk om te leren aquarelleren, dan kan dat bij bij Atelier Quality.
Meer over berenbeurzen in een volgend blog.

Auteur: Henny Boels

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning