Creatief omgaan met corona

Maandag 16 maart 2020 is een datum die veel mensen zich blijvend zullen herinneren. Premier Rutte bracht in verband met het coronavirus geen positief bericht. Het was de dag dat werd besloten dat Nederlanders thuis moesten blijven. Scholen en winkels, horeca, musea, sportscholen ateliers enzovoorts allemaal dicht. Nederland ging massaal in lockdown. Voor veel mensen had dit ernstige gevolgen. Ook voor Atelier Quality.

Positief denken biedt kansen bij tegenslag

Ten gevolge van het coronavirus moest Atelier Quality onmiddellijk de modevakschool sluiten. Dat betekende geen lessen meer voor de cursisten. Dit kon maanden en mogelijk meer dan een jaar gaan duren voordat er een oplossing was om het virus uit te bannen. Koortsachtig zocht ik naar een oplossing om toch lessen mogelijk te maken. Ik moest er niet aan denken om zolang geen les te kunnen geven en contact te hebben met mijn leerlingen. Door niet bij de pakken te gaan neerzitten, maar te denken in kansen, vond ik een oplossing.

Allemaal online

Ik speelde met het idee om de lessen te gaan voortzetten via Skype, hoewel ik daar nog nooit mee had gewerkt. Met een positieve inzet van beide kanten zou dat moeten lukken. En jawel. Op dezelfde dag dat Nederland in lockdown ging, stuurde ik een mail naar alle leerlingen dat ze de lessen voorlopig konden gaan volgen via Skype, met het verzoek om deze optie een kans te geven.

Andere manier van lesgeven

De eerste week van de lockdown startte ik met de lessen van de modevakschool en dat ging goed. De leerlingen die deelnamen waren positief en zeer verbaasd dat deze manier van lessen volgen zo goed ging. De tweede week konden ook de teken- en schildercursisten aan de slag. Gelukkig ging ook dit boven verwachting. Het is uiteraard anders lesgeven, want ik kan niet door het beeldscherm een penseel of potlood overnemen. Daarom heb ik voor de eerste weken een aantal onderwerpen voorbereid voor de online schilderlessen. Daarvoor heb ik voornamelijk vrolijke kleuren gebruikt, waarvan je tegelijk positief en vrolijk wordt.

Versoepeling

We zijn inmiddels 14 weken verder en ziet het ernaaruit dat we langzaamaan, met inachtneming van een aantal maatregelen, weer iets kunnen ondernemen. In deze blog laat ik jullie een aantal foto’s zien van de schilderijen die online zijn gemaakt in de afgelopen periode. De laatste weken van dit seizoen ga ik met de leerlingen van de teken- en schilderlessen naar buiten om daar te tekenen of te schilderen in de vrije natuur. Al met al ben ik blij met de tijd die ik samen kan doorbrengen met mijn cursisten en zie dat er mooie dingen worden gecreëerd door leerlingen van mijn modevakschool en de teken- en schildercursisten. Meer daarover in een volgende blog. Blijf positief denken en heb vertrouwen in de toekomst.

Auteur: Henny Boels

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning