Blog 2 creatief omgaan met corona

In de vorige blog schreef ik over het lesgeven in coronatijd. Per 1 juni werden de maatregelen gelukkig iets versoepeld, maar de basisregels bleven van kracht, zoals het handen wassen en de anderhalve meter afstand houden. Ook drukte vermijden, thuisblijven bij klachten en zoveel mogelijk thuis werken bleven gehandhaafd.

Versoepeling biedt Atelier Quality meer mogelijkheden

Door de versoepelde maatregelen bedacht ik dat het lesgeven in de buitenlucht een goed idee zou kunnen zijn. Het bos leek me hiervoor een uitstekende plek met voldoende ruimte om tekenlessen en schilderlessen te geven. Op die manier kon ik ook eenvoudig voldoen aan het houden van 1,5 meter afstand voor personen boven de 18 jaar. Eindelijk zou ik mijn leerlingen weer in het echt kunnen ontmoeten.

Live lesgeven in het Schaffelaarbos

De locatie werd het Schaffelaarbos in Barneveld. Dit bos heeft ontzettend veel te bieden, ook qua teken- en schilderonderwerpen. Zo is er veel groen en water en tref je er diverse watervogels aan, de prachtige Koewei en uiteraard het landgoed Schaffelaar.

 

Landgoed Schaffelaar

Landgoed Schaffelaar is een park met landhuis Schaffelaar dat dateert van rond 1850. Kasteel de Schaffelaar wordt het genoemd door de Barnevelders. Daarachter bevindt zich de Victoriaanse Orangerie. Deze werd verwoest in 1920. In 2002 is de Orangerie in opdracht van het Gelders Landschap weer opgebouwd. 0p het grasveld voor de Orangerie staat een aantal monumentale bomen waaronder 3 mammoeten en een schitterende plataan. Kortom: genoeg onderwerpen voor een tekening of schilderij.

Meer locaties

Het voorstel om met de leerlingen van Atelier Quality naar het landgoed Schaffelaar te gaan, werd dan ook met veel enthousiasme begroet. Een enkeling gaf aan graag verder te werken aan zijn of haar huidige tekening of schilderij. Naast de boslessen heb ik kortgeleden ook met een paar groepjes in mijn ruime achtertuin schilderles gegeven. Over beide locaties is iedereen enthousiast.

In de volgende blog aandacht voor de modevakschool in coronatijd.

Auteur: Henny Boels

Atelier Quality
Van Ghentlaan 16
3771 JZ  Barneveld

Telefoon: (0342) 492 441
Mobiel: 06-19 712 030
E-mail: info@atelierquality.nl

Copyright ©2023 Atelier Quality.
Alle rechten voorbehouden

Website: DKGS Agency
SEO webteksten: Tekstbureau Kiki Koning